Header #1

Header #1

tisdag 26 mars 2013

K-drama film #2 ~Always (only you)~

 Always only you

 

Handling

Filmen handlar om en kille som har ett ganska mörkt förflutna, som vill börja om på nytt. Han har ett jobb redan, att köra ut vattentunnor, men han skaffar sig ett extrajobb som parkeringsvakt på kvällarna. Där träffar han en tjej. Hon är blind och han hjälper henne med olika saker, så småningom börjar han få känslor för henne och hon för honom, men allt blir inte så enkelt.

Rekommenderad  till

Jag rekommenderar filmen till de som gillar sorgliga och romantiska filmer.

Om filmen

Väldigt vackra miljöer, bra skådespelare och en bra story. Filmen är 1 timme och 45 min, så alltså inte så lång. Den har ENGELSK text, vilket de andra filmerna och serierna jag rekommenderar är, men det är bra, så tränar man sin engelska massor omedvetet.


Här är filmen med engelsk text:



Den är superbra och du borde verkligen se den !









Hejdå!

söndag 24 mars 2013

Kina-Film #1 ~Secret~

Konnichiwa!

Igår ganska sent var jag uppe och såg den kinesiska filmen Secret ,den var sjukt bra och jag kände direkt att jag ville rekommendera den, men var för trött, så jag ska rekommendera den nu istället.

Genren för den här filmen skulle jag beskriva som romantik, mysterie, drama.

Jag vet inte riktigt hur jag ska beskriva filmen, eftersom den har en väldigt invävd story och jag är lite rädd att jag spoilerar något viktigt om jag försöker.
   Men det jag kan säga är att den handlar om en pojke som börjar på en musikskola och träffar en tjej som är lite speciell, lite mystisk av sig där. Han spelar piano och är riktigt duktig, han och tjejen börjar tycka om varandra ganska precis efter att de träffats. 

Jag tycker helt klart att filmen är sevärd!! Jag grät en hel del mot slutet av filmen.


Secret är den bästa kinesiska filmen jag sett på länge, jag älskar verkligen storyn, hur de fick ihop allt så bra.
Filmen har helt underbara miljöer och platser där filmen är inspelad och den är mycket välgjord och genomtänkt. Den har många romantiska och känslofyllda scener och musiken passar perfekt i filmen. I allmänhet är det en må bra film och den lämnar en härlig varm och lugn efterkänsla.


SÅ här är den MED ENGELSK TEXT.




Jag hoppas verkligen att ni också tycker om den, det är en av de bättre jag har sett i alla fall. Helt enkelt sevärd enligt mig!



Det var allt för idag! Hejdå!

lördag 23 mars 2013

YT- rekommendationer

Konnichiwa !

Nu tänkte jag göra en snabb rekommendation här på bloggen..

Jag tittar på en hel del japanska videor, med folk från typ Canada och USA etc, som bor i Japan och japaner som kan engelska som vloggar.

Jag tänkte först börja med att rekommendera en del kanaler på youtube som jag tycker är bra, sen tänker jag avslöja vilken jag tycker är absolut bäst ^W^


Kanadajin3

En tjej, ca 20 vad jag minns, som har bott en lång tid i Japan, hon har till och med börjat få dialekt på sin Engelska (som är hennes modersmål) för att hon bott där så länge. Hon gör inspirerande videor om Japan, ger tips och berättar om kulturen. Hon var den första personen "I came across" som gjorde videor på engelska och japanska. Hon umgås också med JyuusanKaidan.


Mimei

En vloggare som bor i Japan, som också är utlänning, men som bor i Japan och är mycket duktig på japanska, hon är ganska spexad, vilket inte gör henne till min direkta favorit, men hon verkar alltid glad och trevlig och gör också videor om japan och kulturen. Hon umgås med både JyuusanKaidan och min favorit..


Myhusbandisjapanese

Det är en tjej från Amerika (Rachel) och hennes man (Jun) från Japan (hennes man är så söt och kan riktigt bra engelska, även dialekten är typ bättre än min xD). Tillsammans gör de videor om Japan, kulturen och delar med sig av saker som händer i deras vardagsliv ^W^
Riktigt sött par ^^.


JyuusanKaidan

En till tjej, hon kommer från Amerika och hon gör som de andra videor om Japan. Hon umgås både med Mimei, Kanadajin3 och min favorit... Hon pratar ganska lugnt och har en behaglig röst.



KirbyHenry

En kille som översätter låtar från engelska till japanska och som sjunger. Han e grym! han bor också vad jag vet i Japan och umgås med min favorit... Han är väldigt söt och har en speciell röst, det var via låten under som min favorit hittade honom och tog kontakt med honom ^^


Favoriten : Ciaela!!!

Ciaela gör väldigt bra, roliga och inspirerande videor om det som händer henne i vardagen och om Japan, hon har blivit ganska känd på senaste tiden och fått göra sponsorerade program, som är väldigt roliga och bra.
Hon kommer från Canada och hon pratar helt grymt bra japanska, hon är helt underbart bra på att göra videor och bjuda på sig själv framför kameran, en sådan person man önskar att man var vän med.
Hon har en andra kanal som heter Micaela Braithwaite och hon är med i ett program på kanalen Afternoon Hirusagari,  programmet har samma namn som kanalen. I programmet är det hon och en japansk kille som träffas i en park och pratar, hon pratar engelska och han japanska. Sen efter att klippet är slut kommer det ett mellanspel och sedan kommer klippet, med engelsk text när killen pratar japanska och japansk text när hon pratar engelska så att man liksom får se hur mycket man förstått och kan lära sig.
Ciaela bor i Japan med sin pojkvän Ryuhei och sin hund (som hon skaffade sig under ett annat program, Always With Friends, som sponsoreras av Nestle i Japan) Kit, som är en Shiba- Inu. Hon umgås med KirbyHenry, JyuusanKaidan, Mimei och en del andra personer från andra kanaler (som jag inte tänker rekommendera idag). Hon gör väldigt bra vloggar och program och är en allmänt härlig person.

Här sjunger hon och KirbyHenry "Someone like you" på japanska

Här pratar hon om att vara japansk utbytesstundent (vilket hon har varit förut).

Här är hon med mimei och en annan person från en annan kanal.

Här berättar hon lite om sitt liv och vem hon är.

Här är den första Afternoonhirusagari videon, i skrivande stund finns det 15 släppta episoder.

Och här är det första sponsorerade programmet "Always With Friends", som numera heter något annat jag inte minns. Det är den andra episoden.

Det var allt för idag, jag hoppas ni tittar på kanalerna och hittar er favorit, det kanske är samma som min? eller någon annan? 

Hejdå !! ^W^

fredag 15 mars 2013

Koreanskt drama #1 ~You're Beautiful~

You're Beautiful!


Jag har för en kort tid sedan sett om det här dramat, men såg det första gången för ganska länge sen, men det är lika bra då som nu och jag tänkte rekommendera det här dramat till er, helt klart, för det är ett underbart bra drama som jag tror passar de flesta.

Handling 

Det handlar om nunnan Go Mi Nyu, som måste stå upp som sin bror som sångare i bandet AN.JELL och låtsas att vara han. Problemet är att hennes bror, Go Mi Nam, ska träffa bandet för första gången och har fått ett fel som gör att han inte kan delta. Go Mi Nyu, måste då, eftersom hon har nästan exakt samma röst och ser likadan ut som sin bror, låtsas vara honom inför alla, under en period innan hennes bror kommer tillbaka. Ingen får få reda på att hon egentligen är en tjej, vilket blir ganska svårt när hon bor ihop med ett band som består av 3 killar. Men svårast av allt bli det att dölja eftersom att hon börjar få känslor för den sura och perfektionistiska ledaren i bandet,  Hwang Tae Kyang.


Karaktärer


Go Mi Nam/ Go Mi Nyu (Park Shin-hye)

Go Mi Nyu, är en härlig karaktär och mycket rolig och framför allt är hennes karaktär väldigt oskuldsfull (kan bero på att hon är nunna).
Hon står upp för sin tvillingbror och låtsas vara, Go Mi Nam.


Hon är min favoritskådespelare av de kvinnliga som jag har sett hittills, för hon är en otroligt begåvad skådespelare som kan spela en massa olika roller. Hon sjunger också som en ängel, undrar vem som tränade henne? Jag skulle vilja ha samma sånglärare!!! Hon kan till och med sjunga och gråta samtidigt och det kan jag säga är svårt.

Hwang Tae Kyung (Jang Keun Suk)

Hwang Tae Kyung är ledaren i AN.JELL, han är sångaren, men börjar få probem med sin röst och behöver en till sångare till hjälp för att inte förstöra sin röst. Dock är han inte så nöjd över det och han är väldigt hård mot Go Mi Nam när han börjar.


Hihi, han är söt, fast sur hela tiden :P
Han är en av mina absoluta favoritskådespelare, men jag måste säga att han har gjort bättre ifrån sig i andra draman som, Mary Stayed Out All Night och i en del filmer.

Jeremy  (Lee Hongki)

Jeremy, spelar trummor och är den roligaste, sötaste, charmigaste och härligaste kille i världen, i serien blev jag helt såld på honom och jag tror inte jag är den enda ;)


hihi, han var så flummig av sig <3
Han har tyvärr inte varit med i så många filmer... I alla fall inte än. Han är med i ett annat drama också vet jag som typ handlar om karate eller något, men jag tycker att det känns som att det är en waste av hans talang, för han är extremt duktig. Jag absolut älskade honom i det här dramat och så fort jag ser en bild på honom blir jag alldeles glad och varm i kroppen.

Shin Woo (Jung Yong-hwa)

Shin Woo, var den varmaste, tryggaste och mest mogna av alla killarna, han är också väldigt romantisk, blev helt såld på honom också, men inte lika mycket som på Jeremy... Eller iaf på ett annat sätt :P

Snygg! :D
Han ÄR min favoritskådespelare för tillfället, enormt skicklig och har en hel del talang, jag har älskat honom i varje drama jag sett honom i hittills, för att han är snygg och duktig på det han gör, dessutom älskar jag hans sångröst och sångteknik. De OST (original soundtrack) som han (och Park Shin-hye) har gjort ( alltså musik till dramat) är så bra att man genast kollar upp låtarna för att lyssna på dem om och om igen.

Nu kommer lite bilder från filmen













Rekommenderad till 

Jag rekommenderar den här filmen till alla som gillar musik, kärlek och humor! Mest till tjejer kanske, men jag tror att om killarna vågar ge det en chans kommer även de att älska dramat! Också skulle jag rekommendera till er som inte kan se skillnad på asiater så bra, att se det här dramat, eftersom killarna har olika hårfärg och frisyr och tjejen ser man e tjej, så det blir lättare !


KLIPP! :D

Här kommer det 3 klipp från filmen, första är en Making of (alltså ett klipp från när de gjorde en scen) och det är en kyss-scen, andra är ett i alla fall halvbra klipp jag hittade med klipp från filmen och tredje är som en Trailer, men jag tycker att det blir lite för mycket spoilers efter "kyssklippet" i tredje klippet så kolla inte vidare efter det.






Var kan du se filmen?

Du kan se filmen på gooddrama.net, eller på youtube med engelsk text, sök bara på You're beautiful på gooddrama.net eller You're beautiful episode 1 eng sub på youtube. (Y)



Det var allt för nu..



Mata Ashita!







söndag 10 mars 2013

Yohio i melodifestivalen

 Yohio 



Igår var det final i melodifestivalen, såklart hejade jag på Yohio, är ganska stolt att jag visste vem han var redan långt innan melodifestivalen, precis som Sara (sara-asien.blogspot.se)
Jag röstade på honom 2 ggr i finalen och han var så sjukt grym :D

Yohio var helt klart den som stack ut mest och hade en jäääätte bra låt och hade inte den utländska juryn varit med och röstat hade Yohio vunnit, eftersom svenska folket hade röstat mest på yohio :D

Dumma europeiska jury, det är ju ändå sverige som ska rösta fram vinnaren, ellerhur? :P

Hans låt var bäst, dock av hans låtar så är Sky Limit bäst :P sen kommer Heartbreak hotel <3 ^-^

Han var super hur som helst och bara att veta att hans låt hade vunnit i Sverige på sätt och vis dög för mig :)


Förresten tänkte jag att jag skulle säga föråt för att jag inte har uppdaterat så mycket på sista tiden, men har haft mycket att göra, gomennasai !!! 

Jag kommer uppdatera mer från och med nu :)

Nu en bild från Sky Limit


Och två musikvideor :)



Okej, det var allt för nu och åter igen Gomennasai ! mata ashita!