Header #1

Header #1

söndag 12 maj 2013

Drama ~Hana Yori Dango och Boys over flowers~

Hana Yori Dango och Boys over flowers

Det här är den första gången jag gör en jämförelse mellan två olika versioner på samma "grunddrama" så vi får se vad ni tycker om det. Om det går bra så ska jag göra en till med Hana Kimi och To the beautiful you. 

 Hur som helst börjar själva inlägget först nu, så det är bara att läsa :)




Hana Yori Dango och Boys Over Flowers

Vilket drama var först?
Hana Yori Dango var orginaldramat av de två, på japanska. Dramat är inspirerat av animen som också heter Hana Yori Dango.
Dramat är uppdelat i två säsonger och har även en afterstory, som till skillnad från många andra afterstorys gör att man är glad att man har sett den. 

Handling:
I grunden är det samma story, men namnen är olika och det finns en liten skillnad så jag kommer att förklara dem var för sig..

Hana Yori Dango- Makino Tsukushi är en fattig tjej som kommit in på skolan för de rikaste ungdomarna Eitoku Gakuen och hon gör allt för att inte sticka ut i mängden. På skolan finns det ett gäng, som kallar sig F4, som står för flower four ( wow... badass, jag vet ;) och de är de rikaste på hela skolan och de bestämmer över alla andra. F4 består av 4 medlemmar, ledaren Domyoji Tsukasa, Hanazawa Rui, Nishikado Sojiro och Mimasaka Akira. Ledaren Tsukasa roar sig genom att ge folk i skolan som han stör sig på (oftast utan anledning) en röd lapp där det står "From F4" och då kommer alla elever på skolan att mobba den eleven riktigt mycket under en hel dag. Makino försöker att inte bli inblandad i något som har med F4 att göra, hon vill helst inte synas, men en dag står hon upp för sin kompis mot F4, eftersom de ger sig på henne och dagen därpå får Makino en röd lapp. Makino fortsätter att sätta sig upp mot F4 och efter ett tag börjar Tsukasa intressera sig för henne och så småning om faller han för henne, men Makino är mest intresserad av F4's mystiska medlem Rui och det hela blir genast väldigt intressant.

Boys Over Flowers- Geum Jan-di dottern i en fattig familj, som lever på att kemtvätta kläder. Hon lever ett ganska lugnt liv, men med mycket slit. Men en dag när hon ska leverera rena kläder till en kille som går på Shinhwa High School, skolan för alla de rikaste mest priviligerade studenterna, när hon letar efter honom och går upp på taket, så ser hon en massa elever som står i en halvcirkel runt honom och tittar på honom, för han tänker hoppa från taket, så räddar hon honom från att ta livet av sig. Hon får då börja på skolan eftersom att det blev sådan uppståndelse kring det hela. På skolan finns det ett gäng som kallar sig F4, som står för flower four (still badass....). F4 består av de rikaste killarna på hela skolan, ledaren Goo Jun-pyo,Yoon Ji-hoo , So Yi-jung och Song Woo-bin. Ledaren Goo Jun-pyo roar sig med att ge elever han stör sig på en lapp med en dödskalle som det står F4 under och då får eleverna mobba den eleven tills att den byter skola eller på något sätt försvinner från allas åsyn.
Geum Jan-di fortsätter att stå upp mot F4 i skolan och får en liten crush (blir lite förälskad) på Yoon Ji-hoo, den mystiska medlemmen i F4. Medans hon står upp mot F4 börjar ledaren Goo Jun-pyo att falla för henne alltefter och där börjar liksom hela storyn.

Karaktärerna

Makino Tsukushi (Inoue Mao) / Geum Jan-di (Ku Hye-sun)
  
Makino Tsukushi och Geum Jan-di är båda två starka personer som står upp mot de som inte är schysta mot andra. De tar hand om sig själva och bor i fattiga familjer. Båda är snälla och självständiga och har god relation med familjen. De båda jobbar också hårt för att uppnå sina mål och hatar att ge andra problem.

Jag tyckte bäst om hon som spelade Makino, för jag tyckte att hon var bättre skådespelare och så var hon sötare (vilket gör att det blir lättare att titta på henne). Ärligt så vet jag inte om jag än har kommit över att tycka att hon som spelar Geum Jan-di är ganska oattraktiv att kolla på. Det brukar ju liksom gå över när man börjar kolla på dramat men det gjorde det inte denna gång.

Domyoji Tsukasa (Matsumoto Jun) / Goo Jun-pyo ( Lee Min-ho)
  
Domyoji och Goo Jun-pyo är ledarna över F4 och roar sig genom att göra livet surt för andra människor. De är båda söner till en kvinna som äger ett enormt företag som de sen ska ta över (hon är förresten en riktig häxa..). 
De har båda växt upp med F4 medlemmarna eftersom de alltid umgåtts sedan de var mycket små.
Både Domyoji och Goo Jun-pyo gör livet surt för en massa personer, men när då en dag då en tjej Makino/ Jan-di står upp mot honom blir han rasande och ger henne det röda kortet och försöker göra livet så surt för henne som det bara går.. Men någonstans på vägen faller han för henne och han börjar hitta sina långt därinne mjuka och snälla sidor.

 Båda har också permanentat håret ... Sådär snyggt tycker jag xD.. Det här var det första dramat jag kollade med Lee Min-ho och jag var först jättesur på att han var huvudperson killen, för jag tyckte han var ful xD Men sedan blev jag kär i hans personlighet och typ <333 Sedan dess har jag sett ett antal draman med honom i. Dock tycker jag att Domyoji's skådespelare är snyggare ^^ 

Hanazawa Rui (Oguri Shun) / Yoon Ji-hoo (Kim hyun-joong)
 
Hanazawa rui och Yoon Ji-hoo är den mystiska medlemmen i F4, hans föräldrar är inte närvarande, man vet inte riktigt var de är någonstans, han har i alla fall ärvt deras stora förmögenhet. Han är ganska lugn och föredrar att sitta tyst eller för sig själv. Han kan också SOVA var som helst. Ingen vet hur han blev medlem i F4 och ingen vet något om hans bakgrund, förutom han själv då. Det är de här killarna som huvudpersontjejerna blir interesserade av först.

Sedan är båda så extremt heta så man dör ju O.o Kim Hyun-joong såg jag för första gången i playful kiss och det var så jag googlade honom och hittade andra draman han var i och kollade det här, så det var hans förtjänst ^^ Oguri Shun såg jag första gången i Hana Kimi ( som jag ska göra en likadan dubbeldrama sak på), men när jag började kolla på Hana Yori Dango var det inte för att jag visste att han var med, dock blev jag väldigt glad när jag fick reda på att han var det *-* för han är ögongodis <3

Nishikado Sojiro ( Matsuda Shota) / So Yi-jung ( Kim Sang Bum)
  
Nishikado och So yi-jung är två stora players. De har jämt en massa tjejer. Dock blir huvudtjejerna's bästa vänner förälskade i dem och de ändrar attityd något ju längre tiden går. Nishikado är specialiserad på teer, hur man ska dricka te rätt osv. So Yi-jung är specialist på att göra krukor och liknande.

De här grabbarna är utan tvekan extremt snygga, jag gillar dock Kim Bum liiite mer på utseénde fronten även om Matsuda är sjukt snygg han med. De hade lite olikheter i dramat med sina specialiseringar, men för övrigt var de ganska lika. Man önskar att det hade varit lite mer Kim Bum action ;)!


Mimasaka Akira (Abe Tsuyoshi) / Song Woo-bin (Kim Joon)
  
Mimasaka och Song Woo-bin är medlemmen som har maffia bakgrund. Han är inte så stolt över sin bakgrund och önskar att saker hade kunnat vara annorlunda på den fronten.
Mimasaka gillar också äldre kvinnor, så han är lite av en woman-hunter när det gäller äldre kvinnor.

Man får inte veta så mycket om någon av karaktärerna, det här är karaktären som tar minst plats av alla i hela dramat tror jag och man får inte veta så himla mycket om dem heller. Sedan var ingen av dem någon favoritkaraktär, de var varken särskilt snygga, sedan var de ju som sagt inte så inblandade.


Matsuoka Yuki (Nishihara Aki) / Chu Ga-eul (Kim So-eun)
  
Det här är Makinos och Geum Jan-di's bästa vänner. De båda faller för de två players, Nishikado Sojiro och So Yi-jung. De försöker hjälpa sina bästisar i vått och torrt i dramorna.

Kim So-eun är ju sjuuukt söt (skulle vilja se ut som henne ^^) och hon och Kim Bum borde, i en andra säsong av boys over flowers få lite mer tid tillsammans, eller en egen säsong / afterstory eller något sådant. Hehe, det var ju Kim Bum och Kim So-eun som borde varit huvudrollerna i den koreanska versionen ^^ ;)

Vilket drama var det bästa?
Det dramat jag tyckte var bäst var den JAPANSKA VERSIONEN. Mest för att den var uppdelad snyggt i två säsonger och den hade ett jätte bra slut med afterstoryn och allt, även om saker var mer verklighetstrogna många gånger i den koreanska versionen. Det jag gillade mest med det koreanska dock var att den liksom förklarade saker lite mer ingående och man fick veta hur huvudpersonen kom in på en skola för bara rika när hon är fattig, de gav en något att gå efter liksom. Dessutom Kim hyun joong <3 och Kim Bum och alla snygga koreanska skådespelare var ju dock ett klart plus, även om det inte räckte riktigt.
Men Makino var lugnt snyggast av henne och Geum Jan-di.
Men jag måste också säga att det var extremt jämnt också.

Vad var det sämsta med båda draman?
I Hana Yori Dango var det sämsta de urlöjliga fightingscenerna när Makino skulle slåss..... O_O Gah! jag blev alldeles generad av att kolla på det haha xD
I Boys Over Flowers var det att Geum Jan-di's skådespelare var jobbig och att det inte hade någon afterstory.. Det hade varit grymt, då hade det koreanska lugnt vunnit, det skiljde inte så mkt.

Vad är betygen?
Hana Yori Dango får 10/10 och Boys Over Flowers får 9,9/10 för att den inte hade någon afterstory hahahaha xD (jag är så girig).

Bilder från dramorna!
Hana yori dango..








Boys over flowers..


 hehe lite Kim Bum action XD



 hahahahahahahhaa xD

Kim Bum once again och Chu Ga-eul igen <3

Rekommenderad till..?
Jag rekommenderar båda draman till tjejer som klarar att se när folk gör bort sig (speciellt om man ser Boys Over Flowers) och som orkar vänta lite på att det ska bli lite "kyss action" xD. Och som gillar romantiska halvfrustrerande draman.


Finns det fler asiatiska versioner på det här dramat?
Japp en Taiwanesisk version som jag tänkte att jag skulle se någon gång som heter meteor garden som har samma story den :P Sedan måste jag se animen också :)

Kommer jag göra fler sådana här jämförelser?
Jepp :D Jag tyckte att det var väldigt kul att göra det här, även om det tog ett bra tag att göra ^^ Men när jag har tid ska jag göra fler, Hana Kimi är näst på tur :)))

Har dramat flera namn?
Bara Boys over flowers som också är känt som Boys before flowers, BOF osv.

Var kan jag hitta de här dramorna?
Du kan hitta alla episoder på boys over flowers här glöm inte att kolla alla parter, annars är det förvirrande :P
Du kan hitta alla Hana Yori Dango på samma sida säsong 1 här säsong 2 här och afterstoryn här :)))

Men nu har jag en massa annat jag måste göra också, så vi hörs imorgon igen :)
 Jag rekommenderar dig starkt att se de här dramorna och kommentera vilken du tycker är bäst av dem om du vill :)

MATA ASHITA! :D


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar